Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна е лъжа, заяви в

...
Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна е лъжа, заяви в
Коментари Харесай

Руският парашутист, който заклейми войната: Разбрахме, че не освобождаваме никого -

Оправданието на Кремъл за нахлуването в Украйна " е неистина ", заяви в изявление за CNN съветският парашутист Павел Филатиев - към този момент първият съветски боец, жигосал обществено войната.

33-годишният парашутист се разгласи против спора, като разгласява 141 страници в известната съветска обществената мрежа " ВКонтакте ". Преди дни стана ясно, че  от съображения за сигурност.

Сега той споделя пред CNN, че сътрудниците му от войската са изтощени, гладни и разочаровани - и че военните дейности на Кремъл " унищожават живота на мирните хора ".

" Разбрахме, че сме въвлечени в сериозен спор, в който просто разрушаваме градове, а не освобождаваме никого ", споделя Филатиев. CNN не разкрива мястото на изявлението от съображения за сигурност на интервюирания.

" Мнозина схванаха, че не могат да видят повода, която нашето държавно управление се пробва да ни изясни. Че всичко това е неистина, добавя той. - Ние просто унищожаваме мирния живот. Този факт оказа голямо въздействие върху нашия морал. Това чувство, че не вършим нищо положително. "

Според Филатиев в родната му страна царят корупция и репресии. Неговата бойна част, която е била основана в Крим и изпратена в Украйна, влизайки в Херсон при започване на спора, е била зле оборудвана и не е получила задоволително пояснения за нашествието. По думите му бойците и техните командири не са знаели какво се чака от тях да вършат в Украйна. Скоро по-късно се разочаровали от причините на държавното управление за нашествието, откакто пристигнали в Херсон и се сблъскали със съпротивата на локалното население, което не желало да бъде " освободено ".

Парашутистът е служил в 56-и въздушнодесантен полк на Русия и взел участие в напъните за завладяване на град Николаев. Той е евакуиран от фронтовата линия, откакто бил ранен.

Пред CNN той споделя, че по време на престоя му на фронтовата линия съветската войска не е разполагала с главно съоръжение, както и с дронове и други типове безпилотни летателни апарати.

" Казармите ни са на към 100 години и не са в положение да поберат всичките ни военнослужещи... Всичките ни оръжия са от времето на Афганистан ", коментира той.

" Няколко дни откакто обкръжихме Херсон доста от нас нямаха никаква храна, вода или спални чували на себе си ". Тъй като през нощта беше доста студено, не можехме даже да спим. Намирахме някакви отпадъци, парцали, единствено с цел да се увием, с цел да се стоплим ", показва боецът.

" Сега, когато съм на открито и нямам оръжие, считам, че това е най-лошото и най-глупавото нещо, което нашето държавно управление е могло да направи ", заключава той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР